Binnenkort

Capriccio Stravagante speelt barokpastiche

Capriccio Stravagante is op woensdag 29 augustus te gast op het Festival Oude Muziek met een zelf samengestelde barokke kameropera op muziek van François Couperin. Skip Sempé dirigeert.

Skip Sempé. (© Régis d’Audeville)

François Couperin, 350 jaar geleden geboren, is één van de componisten die dit jaar centraal staat tijdens het Festival Oude Muziek. De Fransman was een sleutelfiguur in de overgang van de zeventiende naar de achttiende eeuw. Samen met Lully en Rameau vormde Couperin “het gouden driemanschap van de Franse barok”, aldus het festival. Tegelijk speelde hij een hoofdrol in het conflict tussen de aanhangers van de Franse en de Italiaanse stijl.

Uitgangspunt van het optreden van Capriccio Stravagante is het Concert dans le goût théâtral, het achtste deel uit Couperins bundel Les goûts-réünis. Maestro Skip Sempé maakt rondom het concert een pastiche van divertissements en airs de cour. Samen vormen ze een “eigen barokke kameropera”, stelt het Festival Oude Muziek.

De sopranen Perrine Devillers en Adèle Carlier soleren in de fragmenten, samen met een nader te bekendmaken bas. Het concert vindt plaats in de zaal Hertz in TivoliVredenburg en begint om 17.00 uur.

Zie voor meer informatie de website van het Festival Oude Muziek.

Vorig artikel

Raoul Steffani wint GrachtenfestivalPrijs

Volgend artikel

NedPhO geeft Italiaanse havenconcerten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.