Nieuws

Raoul Steffani wint GrachtenfestivalPrijs

Bariton Raoul Steffani heeft de GrachtenfestivalPrijs 2018 gewonnen. Hij nam de prijs woensdagavond in ontvangst in de wintertuin van Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Volgend jaar is Steffani artist in residence tijdens het Grachtenfestival.

Raoul Steffani ontvangt de GrachtenfestivalPrijs uit handen van juryvoorzitter Guido van Oorschot. (© Robert Verhoeve)

Steffani was samen met pianist Camiel Boomsma en celliste Maya Fridman genomineerd voor de jaarlijkse onderscheiding van het Grachtenfestival. Een jury van muziekjournalisten volgde de musici het afgelopen seizoen en verkoos de zanger tot winnaar. Steffani is volgens hun rapport “een podiumpersoonlijkheid met een stevige technische basis, die het publiek verleidt en boeit met een muzikaal verhaal. Raoul staat aan het begin van een internationale carrière.”

Raoul Steffani studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg en aan de Musikuniversität in Wenen. Hij won eerder het Grachtenfestival Conservatorium Concours, de Elisabeth Evertsprijs en een prijs op het Prinses Christina Concours. Dit jaar verschijnt zijn debuut-cd bij Challenge Records, gewijd aan liederen van Schumann, Grieg en Sibelius.

De GrachtenfestivalPrijs werd voor de twaalfde keer uitgereikt. Eerder wonnen de operazangers Judith van Wanroij (2010), Karin Strobos (2011) en Rosanne van Sandwijk (2014) de prijs.

Vorig artikel

Kluchtig operaatje over een koe

Volgend artikel

Capriccio Stravagante speelt barokpastiche

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.