Binnenkort

NedPhO geeft Italiaanse havenconcerten

Het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) verzorgt op 25 augustus het Veerhavenconcert in Rotterdam en op 1 september het Yakult Havenkom Concert in Almere. Tijdens beide concerten speelt het orkest Italiaans operarepertoire.

Maria Riccarda Wesseling, voormalig directeur van de Dutch National Opera Academy, is één van de solisten in Rotterdam en Almere.

Het Veerhavenconcert (25-26 augustus) vindt voor de zestiende keer plaats. Het NedPhO neemt op zaterdagavond 25 augustus plaats op het drijvende podium in de haven, omringd door historische zeilschepen. Op de kade staan stoelen, invaren met een sloepje mag ook. De toegang is gratis.

Onder leiding van Maxim Emelyanychev, gepresenteerd door Gregor Bak en geregisseerd door Laurence Dale speelt het orkest fragmenten uit Nabucco, Simon Boccanegra, La traviata, Madama Butterfly, Turandot, La Gioconda, Les contes d’Hoffmann en Rusalka. Daaronder het beroemde koorstuk ‘Va, pensiero’ uit Nabucco, de ‘Song to the Moon’ van Rusalka en ‘Nessun dorma’ uit Turandot.

De solopartijen worden gezongen door sopraan Soojin Moon-Sebastian, tenor Paulo Ferreira en mezzosopraan Maria Riccarda Wesseling. Verder zijn het Toonkunstkoor Amsterdam en de jonge violiste Hawijch Elders te gast bij het orkest.

Een week later speelt het orkest weer in een haven, dan de Havenkom van Almere, in het kader van het achttiende Rabobank Almere Haven Festival. Op de lessenaars van de musici staat hetzelfde repertoire, met uitzondering van de Karnaval Ouverture van Dvořák, die volgens de website van het orkest alleen in Rotterdam te horen is.

Zie voor meer informatie over de concerten de website van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Vorig artikel

Capriccio Stravagante speelt barokpastiche

Volgend artikel

La Fura dels Baus brengt Carmina Burana

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.