Binnenkort

La Fura dels Baus brengt Carmina Burana

Het Catalaanse theatercollectief La Fura dels Baus brengt op 25 en 26 augustus Carmina Burana van Carl Orff in de Heerlense zilverzandgroeve Beaujean. De voorstellingen vormen het hoogtepunt van Cultura Nova 2018 en worden uitgevoerd door de philharmonie zuidnederland.

Scène uit Carmina Burana van La Fura dels Baus. (© PORTADA)

Regisseur Carlus Padrissa van La Fura dels Baus heeft Orffs bekende werk Carmina Burana omgewerkt tot een “intense muziektheatervoorstelling”, aldus het festival Cultura Nova, waar het Catalaanse gezelschap al vaker te gast was. “Het publiek wordt ondergedompeld in een universum met sprekende beelden en speciale effecten. Een enorme cilinder van tule omringt letterlijk het orkest en fungeert als bioscoopscherm, waar de videoprojecties Orffs hymne aan Fortuna van begin tot eind illustreren.”

Carmina Burana is een grootschalig werk. Er komen negentig orkestleden, negentig koorleden en de nodige solisten aan te pas. Voor de orkestrol tekent de philharmonie zuidnederland, als onderdeel van de viering van zijn vijfjarige jubileum. Opera Zuid en het Sinfonischer Chor Aachen zorgen voor de koorzang. Sopraan Amparo Navarro, countertenor Jordi Domenech en bariton Toni Marsol soleren. De muzikale leiding is in handen van Josep Vincent.

De zilverzandgroeve Beaujean is een IBA-locatie (Internationale Bau Ausstellung) in Parkstad Limburg. Het gebied krijgt een andere, recreatieve bestemming en wordt gaandeweg teruggegeven aan de natuur. Met Carmina Burana wordt die transitie gemarkeerd.

Zie voor meer informatie over de productie de website van Cultura Nova.

Vorig artikel

NedPhO geeft Italiaanse havenconcerten

Volgend artikel

Opera in de media: week 34 van 2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.