BinnenkortBuitenlands nieuws

Opera Luik opent seizoen met Trovatore

De Opéra Royal de Wallonie opent op 16 september zijn seizoen met Il Trovatore. De opera van Verdi is te zien in een regie van Stefano Vizioli. Daniel Oren dirigeert.

Violeta Urmana zingt Azucena, één van de mooiste rollen voor lage vrouwenstemmen. (© Christine Schneider)

Il Trovatore speelt zich af in het Spanje van de vijftiende eeuw. Centraal staan de mooie, edele Leonora en de twee mannen die haar begeren: de machtige graaf Luna en de rebel Manrico. Via de op wraak beluste zigeunerin Azucena, die Manrico heeft grootgebracht, blijken de twee mannen een bijzondere band te hebben. Maar dat komt pas op het allerlaatste, tragische moment naar buiten.

Verdi schiep voor Trovatore tal van bekende aria’s en koorstukken. De hoofdrollen zijn veeleisend en vragen om zangers met groot dramatisch talent. In Luik worden ze gezongen door Fabio Sartori (Manrico), Yolanda Auyanet (Leonora), Mario Cassi (Luna) en Violeta Urmana (Azucena).

De enscenering van Stefano Vizioli is tot stand gekomen in coproductie met het Teatro Lirico Giuseppe Verdi in Trieste. De première in Luik is op 16 september om 15.00 uur, daarna zijn er tot en met 28 september nog vier voorstellingen.

Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Karin Strobos in seizoen 2018/2019

Volgend artikel

Marcel Reijans in seizoen 2018/2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.