BinnenkortBuitenlands nieuws

Opera Vlaanderen opent met Lohengrin

“De kers op de taart voor onze Wagner-adepten.” Zo kondigt Opera Vlaanderen zijn nieuwe productie van Lohengrin aan. Met de romantische opera van Wagner opent het Vlaamse operahuis zijn seizoen.

Lohengrin opent in de Opera Gent en komt in oktober naar Antwerpen. (© Tom Dhaenens)

Wagner baseerde Lohengrin op een legende en plaatste het verhaal in het Duitse Rijk in de tiende eeuw, wat het een “onmiskenbaar maatschappelijke dimensie” gaf, aldus Opera Vlaanderen. De Amerikaanse regisseur is “de gedroomde figuur om de politieke en sociale dimensies van de opera te belichten”, stelt het gezelschap. Aldens enscenering is een coproductie met het Royal Opera House in Londen.

De muzikale leiding is in handen van Alejo Pérez, die vorig seizoen in Vlaanderen Pelléas et Mélisande dirigeerde. Pérez leidt het Symfonisch Orkest, het Koor van Opera Vlaanderen en een cast met onder anderen Zoran Todorovich (Lohengrin), Liene Kinča (Elsa), Craig Colclough (Telramund), Iréne Theorin (Ortrud) en Thorsten Grümbel (König Heinrich).

Lohengrin gaat op 20 september in première in de Opera Gent, waar de productie tot en met 28 september vier keer te zien is. Van 7 tot en met 23 oktober zijn er zes voorstellingen in de Opera Antwerpen.

Zie voor meer informatie de website van Opera Vlaanderen.

Vorig artikel

Beelen en Herman zingen Myrten

Volgend artikel

Olivia Vermeulen in seizoen 2018/2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.