Binnenkort

Opera per Tutti opent seizoen met Callas

Opera per Tutti besteedt in zijn eerste concert van seizoen 2018/2019 aandacht aan Maria Callas. Anna Barkhoudarian, Julia Westendorp en Mylou Mazali zingen op 25 oktober in de Vondelkerk in Amsterdam de mooiste rollen van de legendarische sopraan.

Julia Westendorp is één van de solisten bij de opening van het Opera per Tutti-seizoen. (© Steffen Möller)

Opera per Tutti organiseert laagdrempelige concerten, waarin drie à vier solisten en een pianist gevarieerd operarepertoire uitvoeren. Het initiatief van mezzosopraan Mylou Mazali startte in 2008 in de Vondelkerk in Amsterdam. Inmiddels geeft Opera per Tutti door het hele land concerten, maar de Vondelkerk blijft hart van het gezelschap, met dit seizoen zes concerten.

Aansluitend bij de bioscoopfilm Maria by Callas, die sinds 13 september te zien is, wijdt Opera per Tuti zijn eerste concert van het seizoen aan de fameuze diva. De drie solisten zingen fragmenten uit Gianni Schicchi, Madama Butterfly, La Gioconda, Carmen, La traviata, La forza del destino, Aida, La Wally, Tosca en Norma. Gilbert den Broeder begeleidt op de piano.

Het concert begint om 20.00 uur en kost 25 euro. Het volgende Opera per Tutti-concert vindt plaats op 21 november en staat in het teken van Luciano Pavarotti.

Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Met brengt nieuwe Samson et Dalila in bios

Volgend artikel

Raoul Steffani maakt imponerend cd-debuut

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.