BinnenkortBuitenland

Scappucci leidt Verdi’s requiem in Luik

De Opéra Royal de Wallonie in Luik voert op 26 en 28 oktober de bekende Messa da Requiem van Giuseppe Verdi uit. Chef-dirigent Speranza Scappucci leidt de uitvoeringen.

Naar aanleiding van de dood van de dichter Alessandro Manzoni in 1873 componeerde Giuseppe Verdi één van de bekendste dodenmissen ooit geschreven. Zijn Messa da Requiem werd voor het eerst opgevoerd in de San Marco in Milaan en is sindsdien een geliefd werk, vooral onder koren. Het immense koor speelt een hoofdrol in het monumentale werk.

In Luik wordt het operakoor aangevuld met het IMEP Choir. De vier solopartijen worden gezongen door sopraan Serena Farnocchia, mezzosopraan Sabina Willeit, tenor Marc Laho en bas Roberto Scandiuzzi.

De uitvoering op vrijdag 26 oktober begint om 20.00 uur, de uitvoering op zondag 28 oktober is een matinee, om 15.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Bachvereniging onthult elegante De Rossi

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Jonas, Christa en Dima

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.