BinnenkortBuitenlands nieuws

Opéra Royal de Wallonie herneemt Tosca

Na de Nederlandse Reisopera en de Staatsopera van Tatarstan brengt ook de Opéra Royal de Wallonie in Luik een productie van Tosca. Claire Servais’ enscenering uit 2014 wordt hernomen met Tiziana Caruso en Virginia Tola afwisselend in de titelrol.

De Opéra Royal in Luik. (© Promeneuse7 / CC-BY-SA-3.0)

Dat Tosca één van de meest geliefde opera’s is, wordt dit seizoen flink onderstreept. De vernieuwde zoekmachine van Operabase.com spuwt een waslijst aan producties uit. Twee ervan waren al in Nederland te zien, een derde gaat net over de grens in première.

Claire Servais is een Belgische regisseur met een grote staat van dienst en veel ervaring bij de Opéra Royal. Ze werkt voor de reprise samen met dirigent Gianluigi Gelmetti. Hij was chef-dirigent van orkesten en operahuizen in Stuttgart, Rome, Sydney en (op dit moment) Monte-Carlo. Eerder zwaaide hij La fanciulla del West in Luik.

Puccini’s beroemde opera over diva Floria Tosca, schilder Mario Cavaradossi en politiechef Scarpia wordt in Luik gespeeld met een dubbele bezetting. Naast Virginia Tola en Tiziana Caruso in de titelrol delen Aquiles Machado en Marcello Giordani de rol van Cavaradossi en zingen Marco Vratogna en Elia Fabbian omstebeurt Scarpia.

Tosca gaat op 20 november in première en is tot en met 2 december negen keer te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Isabel Leonard is fenomenaal als Marnie

Volgend artikel

Wokmuziektheater brengt Italiaanse opera's

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.