Binnenkort

Wokmuziektheater brengt Italiaanse opera’s

De operavereniging Wokmuziektheater brengt van 23 tot en met 25 november een productie van de korte opera’s Le Villi en Cavalleria rusticana in het Munttheater in Weert. John van Cauteren regisseert de double bill.

Le Villi is de eerste opera van Giacomo Puccini en dateert uit 1884. Volgens Wokmuziektheater was het werk in 2005 voor het laatst in Nederland te horen (concertante). Cavalleria rusticana van Pietro Mascagni (1888) is een bekender werk, maar niettemin sinds 1996 niet meer professioneel uitgevoerd, aldus het gezelschap.

Wokmuziektheater verenigt de werken in één productie van de hand van John van Cauteren, met Joop Dieteren als dirigent. Beide werken draaien om een man die van een vrouw houdt, maar zich laat verleiden door een andere vrouw en zijn geliefde verlaat. In beide gevallen worden de mannen met de dood gestraft.

De solorollen in Le Villi worden vertolkt door tenor Raimonds Pocs, sopraan Magali Mayenne en bariton Lionel von Lawrence. In Cavalleria rusticana treden Mayenne en Von Lawrence opnieuw op, met in de tenorrol Walter Seyfeld. Aan Le Villi werkt verder een grote dansgroep mee van leerlingen van de vooropleiding musical in Venlo. Peter Vree verzorgt de choreografie.

De double bill gaat op vrijdag 23 november in première in het Munttheater in Weert en is daar ook nog op zaterdag 24 en zondag 25 november (matinee) te zien. Zie voor meer informatie de website van Wokmuziektheater.

Vorig artikel

Opéra Royal de Wallonie herneemt Tosca

Volgend artikel

Opera Rara brengt complete Semiramide

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.