Binnenkort

Extrema maakt mis over ontstaan Holland

Het orkest Música Extrema gaat vanaf 21 november op tournee met de nieuwe voorstelling MISSA. De mis in elf delen vertelt over het ontstaan van Holland. Daarbij wordt klassieke muziek gemixt met pop, jazz en wereldmuziek. Marga van Praag vertelt.

Affichebeeld van MISSA.

MISSA is gecomponeerd en gearrangeerd door Wim Warman en Ben van den Dungen. Ze laten allerlei muziekstijlen samensmelten in een mis voor koor, orkest en vier solisten. Voor de solopartijen zijn bekende zangers geëngageerd: Muriel van Dinteren, Claudia Patacci, Erik Slik en Jan Willem Baljet.

De muziek wordt afgewisseld met het verhaal van het ontstaan van Holland, geschreven door historici Tim de Ridder en Kees Nieuwenhuijsen en vertelt door journalist en nieuwslezer Marga van Praag. De Nederlandse liedteksten zijn geschreven door Jan Rot.

MISSA is voor liefhebbers van cultuur, erfgoed, mooie verhalen en anekdotes uit de Hollandse geschiedenis en prachtige muziek”, stellen de makers. In een filmpje licht Marga van Praag de productie toe:

MISSA is voor het eerst te zien op 21 november in de Grote Kerk in Vlaardingen. Daarna zijn er uitvoeringen in Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en IJmuiden. Zie voor meer informatie de website van Música Extrema.

Vorig artikel

Opera per Tutti eert Luciano Pavarotti

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Jaap, Franz en Allan

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.