BinnenkortNieuws

Win vrijkaarten voor Renée Fleming!

De beroemde sopraan Renée Fleming geeft op donderdag 7 februari samen met pianist Hartmut Höll een recital in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze zingt repertoire van Brahms tot Broadway. Doe mee aan de actie van Place de l’Opera en maak kans op vrijkaarten!

Renée Fleming. (© Decca / Andrew Eccles)

Renée Fleming en Hartmut Höll waren al eens te gast in de Grote Zaal van het Concertgebouw: in maart 2016 gaven ze er een succesvol liedrecital met repertoire van Schumann, Rachmaninov, Dutilleux en Strauss. “Fleming wist de liederen met haar uiterst gedetailleerde zangkunst tot in de finesses te verklanken”, loofde Place de l’Opera destijds. “Met haar fantastische pianist Hartmut Höll vormde ze een ideaal koppel. Een muzikale eenheid pur sang.”

Voor hun terugkeer naar de beroemde Amsterdamse concertzaal kiezen Fleming en Höll voor een bredere aanpak. Ze brengen wederom klassieke liederen, onder meer van Schubert en Brahms, maar vullen die aan met aria’s en nummers uit het opera-, operette- en musicalrepertoire. Onder anderen Lehár, Dvorák, Puccini en het duo Kander en Ebb komen voorbij.

Veelzijdig

Het recitalprogramma in Amsterdam weerspiegelt Flemings veelzijdigheid. De Amerikaanse is weliswaar beroemd geworden als operazangeres, maar is van nog veel meer markten thuis. Zo maakte ze een paar jaar geleden het indierockalbum Dark Hope, waarop ze voor operaliefhebbers totaal onherkenbaar voor de dag kwam.

Eind vorig jaar bracht Fleming haar nieuwe album Broadway uit, waarop ze zeventien musicalhits zingt. Ze ging daarmee terug naar haar jeugd, waarin ze gek was op musicals, en haakte aan bij haar recente succes op Broadway. Ze zong in het voorjaar van 2018 Nettie Fowler in Carousel en werd daarvoor genomineerd voor een Tony Award. “Het is verbluffend hoe Fleming haar sopraan naar de karakteristieken van de verschillende musicalstijlen plooit”, schreef Place de l’Opera over de cd. “Broadway is een kameleontisch recital, dat de volledige bandbreedte van Flemings stem belicht.”

Bekroond

Renée Fleming maakt al ruim dertig jaar carrière op de operatonelen en is in die decennia ongekend populair geworden. Haar bijnaam is niet voor niets ‘The people’s diva’. Ze was lange tijd het boegbeeld van de Metropolitan Opera en trad bij tal van belangrijke evenementen in Amerika op, zoals bij de inauguratie van president Obama. Haar populariteit reikt zo ver dat ze zelfs een eigen parfum (La Voce) en een eigen dessert (La Diva Renée) heeft.

Fleming heeft een immense discografie opgebouwd en ontving daarvoor in oktober vorig jaar de Edison Klassiek Oeuvreprijs. De prijs werd tijdens een uitzending van Podium Witteman uitgereikt. Hieronder een clip van de uitzending, waarin ze het lied ‘Morgen’ van Richard Strauss zingt:

Actie

Place de l’Opera organiseert een actie rond het aanstaande optreden van Renée Fleming en Hartmut Höll. Stuur om mee te doen voor maandag 28 januari 12.00 uur een e-mail met uw naam en de vermelding ‘Actie Fleming’ naar redactie@operamagazine.nl.

Onder de inzenders wordt 1 x 2 vrijkaarten verloot. De winnaar krijgt maandagmiddag bericht.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Chinese opera op Filmfestival Rotterdam

Volgend artikel

Opera in de bioscoop: La traviata

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.