Binnenkort

Petibon geeft bont recital in Concertgebouw

Sopraan Patricia Petibon en pianist Susan Manoff geven op dinsdag 5 februari een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ze hebben een bont programma samengesteld met muziek van onder anderen Debussy, Fauré, Falla en Obradors.

Patricia Petibon. (© Felix Broede / DG)

Patricia Petibon en Susan Manoff pakken hun liedrecitals graag anders aan. In juni 2016 stonden ze al eens in de Kleine Zaal met een programma rond hun toen net verschenen cd La belle excentrique. “Het was alsof de piano een verkleedkist was en Manhoff en Petibon een meidenavond hadden georganiseerd”, schreef Place de l’Opera destijds. “Samen haalden ze onder meer feestneuzen, veren, een glitterende maan, dierenoortjes, een absurd grote bril, een kreeft, glitterboekjes, neppe appels, een waaier, een masker, een tuinkabouter, een speelgoedpony, bellenblaas, hoedjes en een bel tevoorschijn uit de piano.”

Hun nieuwe recital in Amsterdam belooft wederom ongebruikelijk te worden. Ook muzikaal wijkt het programma af van de meeste recitals. Petibon en Manoff hebben losse stukken van een groot aantal componisten bij elkaar gezocht, van bekende liednamen als Debussy en Fauré tot onbekende namen als Bacri, Collet, Turina, Glanzberg en Tiersen.

Het Concertgebouw roemt Petibon vanwege haar letterlijke en figuurlijke opvallendheid. “Haar rode krullen knallen van het podium, haar verbeeldingsvolle stem geeft nieuwe dimensies aan bekend repertoire.”

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Barbara, Olga en Joyce

Volgend artikel

Marcon dirigeert L'Olimpiade in Matinee

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.