Binnenkort

Marcon dirigeert L’Olimpiade in Matinee

Kort na de laatste voorstelling van Juditha Triumphans bij De Nationale Opera verplaatst Andrea Marcon zich met zijn barokorkest La Cetra naar het Concertgebouw voor een concertante uitvoering van Vivaldi’s opera L’Olimpiade in de NTR ZaterdagMatinee.

Andrea Marcon. (©Harald Hoffmann)

Andrea Marcon is een barokspecialist met grote kennis van het werk van Antonio Vivaldi. Dat mag hij deze weken volop tentoonspreiden in Amsterdam, samen met La Cetra Barockorchester Basel, één van de voornaamste oudemuziekorkesten.

In de NTR ZaterdagMatinee van 9 februari verwisselen de Zwitserse musici de partituur van het oratorium Juditha Triumphans (tot en met 7 februari te zien) voor de operanoten van L’Olimpiade, een werk dat Vivaldi in 1734 schreef voor zijn eigen stad, Venetië. Het libretto komt van de beroemde Metastasio en draait om twee liefdesparen die kruisgewijs verliefd op elkaar worden. Op de achtergrond vinden de Olympische Spelen plaats.

De Matinee heeft een aantal bekende barokzangers gestrikt, van wie alt Vasilisa Berzhanskaya (Aristea) momenteel in de rol van Vagaus te zien is in Juditha Triumphans. De countertenoren David Hansen en Carlos Mena zingen de rollen van Megacle en Licida. Mezzo Anna Aglatova vertolkt Aminta en alt Federica Carnevale is Argene.

De ZaterdagMatinee begint om 13.00 uur en wordt live uitgezonden op NPO Radio 4. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder een fragment uit L’Olimpiade, gezongen door een jonge Cecilia Bartoli:

Vorig artikel

Petibon geeft bont recital in Concertgebouw

Volgend artikel

Mields bezingt de liefde bij Holland Baroque

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.