Home » Binnenkort

Maartje Rammeloo geeft romantisch recital

14 februari 2019

door

Sopraan Maartje Rammeloo en pianist Mark van Nispen trekken vanaf 24 februari langs Tilburg, Bussum en Amsterdam met een romantisch recital getiteld Romance Russe. Ze brengen liederen van Debussy, Fauré, Rimski-Korsakov en Rachmaninov.

Maartje Rammeloo en Mark van Nispen kennen elkaar al langer, maar vormen sinds kort een liedduo.

Maartje Rammeloo en Mark van Nispen kennen elkaar hun studietijd aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Sinds kort vormen ze een liedduo. Hun eerste recitalprogramma heeft als motto: ‘Spleen et idéal | de Russische ziel’.

Op het programma onder meer La Bonne Chanson van Gabriel Fauré, een cyclus van negen ‘mélodies’ op teksten van Paul Verlaine. Fauré schreef ze voor sopraan Emma Bardac, op wie hij verliefd was. Bardac zou later trouwen met Claude Debussy. Van Debussy klinken eveneens Verlaine-zettingen. Verder brengt het duo Russische liefdesliederen van Rimski-Korsakov en Rachmaninov.

Romance Russe wordt op zondag 24 februari gedoopt in Cenakel, een voormalige kloosterkapel in Tilburg. Op 9 maart is er een uitvoering in de Majellakapel in Bussum en op 26 mei staat het duo in de Waalse Kerk in Amsterdam.

Zie voor meer informatie de website van Maartje Rammeloo. Zie ook de trailer van het programma hieronder.