Binnenkort

NedPhO vertoont Mahler 8 op groot scherm

Het Nederlands Philharmonisch Orkest voert op 23 en 24 februari Mahlers achtste symfonie uit in het Concertgebouw. De concerten zijn al uitverkocht, maar de uitvoering van 23 februari wordt live vertoond op een groot scherm in de NedPhO-Koepel in Amsterdam en de Grote Kerk in Alkmaar.

Marc Albrecht: “Mahler 8 is de kroon van alle symfonieën. Het is echt een droom om het een keer uit te voeren.” (© Ronald Knapp).

De achtste symfonie van Gustav Mahler is een reusachtig werk. Op het podium van het Concertgebouw verzamelen zich dit weekend meer dan vierhonderd musici. Het Nederlands Philharmonisch werkt samen met maar liefst vijf koren uit Keulen, Londen, Leipzig, Hannover en Haarlem en acht solisten, onder wie sopraan Camilla Nylund, alt Helena Rasker, tenor Klaus Florian Vogt en bas Ain Anger. Chef-dirigent Marc Albrecht heeft de muzikale leiding.

Uitvoeringen van Mahlers achtste zijn zeldzaam en dus in de regel snel uitverkocht. Het NedPhO wil extra veel mensen laten meegenieten door het concert op twee plekken live te vertonen. De vertoning in de NedPhO-Koepel heeft het treffende prijskaartje van 8,88 euro gekregen, de vertoning in Alkmaar kost 2,50 euro.

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Vorig artikel

Zomer op tournee met Tranen van Maria

Volgend artikel

DNO wil muzikale cross-overs stimuleren

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.