Home » Binnenkort

DNO wil muzikale cross-overs stimuleren

Amsterdam19 februari 2019

door

De Nationale Opera en Amsterdam Open Air gaan een langdurige samenwerking aan om “muzikale cross-overs te stimuleren en nieuw cultureel inzicht aan een brede jonge doelgroep te geven”. Hun eerste initiatief is een liveoptreden van dj De Sluwe Vos tijdens het Opera Forward Festival.

Campagnebeeld van het Opera Forward Festival 2019. (© De Nationale Opera)

Amsterdam Open Air is een populair muziekfestival dat in juni voor de negende keer in het Gaasperpark in Amsterdam plaatsvindt. Op het festival komen allerlei muziekstijlen samen, van house en techno tot urban en hiphop.

De Nationale Opera (DNO) wil samen met het festival gaan experimenteren met muzikale cross-overs. Op 3 maart, de derde dag van het Opera Forward Festival, geven dj/elektronische componist De Sluwe Vos en mezzosopraan Nienke Nasserian daar de eerste demonstratie van. Tijdens een afterparty in de foyer van Nationale Opera & Ballet (23.00-1.00 uur) mixen ze opera en elektronische muziek.

“Ik kijk heel erg uit naar de mogelijkheid om mijn elektronische geluid te mengen met het meest menselijk aspect: de stem”, zegt De Sluwe Vos. “Dit gaat heel interessant worden en het is een uitgelezen kans om best of both worlds te laten zien en vooral horen.”

De afterparty is toegankelijk met het gratis OFF Day#3-ticket. Zie voor meer informatie de website van het Opera Forward Festival.