BinnenkortBuitenlands nieuws

Opera Vlaanderen herneemt La Juive

Opera Vlaanderen herneemt vanaf 10 maart Peter Konwitschny’s productie van La Juive in Antwerpen en Gent. De voorstelling was in seizoen 2014/2015 voor het eerst te zien en ontving destijds de FAUST-prijs.

Scène uit La Juive bij Opera Vlaanderen (vorige speelreeks). (© Annemie Augustijns)

La Juive is een grand opéra van Fromental Halévy. Het werk ging in 1835 in première en was uiterst populair. Het werd de eerste vijf jaar na de première vijfhonderd keer in Parijs opgevoerd. Het verhaal van de opera is niet onomstreden. Sommigen zagen het als een belediging van religie en staat. En toen de nazi’s eenmaal aan de macht kwamen, werd het werk verboden.

De opera draait om een Joodse vader, Éléazar, en zijn aangenomen dochter Rachel, die verliefd is op de christelijke prins Leopold. De relatie is not done en als het aan het licht komt, worden beide ter dood veroordeeld. De kardinaal van Brogni kan hen sparen, maar is onbuigzaam, niet wetend wie Rachel in werkelijkheid is…

Bij Opera Vlaanderen zingen Roy Cornelius Smith (Eléazar), Corinne Winters (Rachel), Enea Scala (Léopold) en Riccardo Zanellato (Brogni) de hoofdrollen. Antonino Fogliani dirigeert het Symfonisch Orkest en Koor Opera Vlaanderen.

La Juive is van 10 tot en met 21 maart in Antwerpen te zien en van 29 maart tot en met 6 april in Gent. Zie voor meer informatie de website van Opera Vlaanderen.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

De Munt zet Frankenstein op het toneel

Volgend artikel

Strobos zingt Mahler bij Kamerorkest

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.