Binnenkort

Strobos zingt Mahler bij Kamerorkest

Mezzosopraan Karin Strobos en het Nederlands Kamerorkest brengen op 15 en 22 maart muziek van Mahler en Schönberg in respectievelijk Haarlem en Amsterdam. Strobos zingt de Lieder eines fahrenden Gesellen.

Karin Strobos. (© Keke Keukelaar)

Het Nederlands Kamerorkest onder concertmeester Gordan Nikolić opent het concert met kleine, intieme muziek van Gustav Mahler: Adagietto, “een teder liefdeslied uit zijn vijfde symfonie”, aldus het orkest. Vervolgens soleert Karin Strobos in de Lieder eines fahrenden Gesellen, uitgevoerd in Arnold Schönbergs bewerking voor groot orkest. Met muziek van Schönberg zelf eindigt het concert: het orkest speelt zijn strijksextet Verklärte Nacht, “dat vooruitwijst naar zijn atonale werk, maar nog volledig binnen de laatromantische klankwereld blijft”.

Karin Strobos is een succesvolle Nederlandse mezzosopraan. Ze is vaste soliste bij het Aalto-Musiktheater in Essen en is daarnaast regelmatig in eigen land te horen. Ze kent het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest onder meer van diverse optredens bij De Nationale Opera.

Het Mahler/Schönberg-concert wordt op 15 maart gespeeld in de Philharmonie Haarlem en op 22 maart in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Kamerorkest.

Vorig artikel

Opera Vlaanderen herneemt La Juive

Volgend artikel

Marjon Strijk: een dienstbare zangeres

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.