BinnenkortBuitenlands nieuws

De Munt zet Frankenstein op het toneel

De Munt in Brussel brengt op 8 maart de wereldpremière van Frankenstein, een opera van de Amerikaanse componist Mark Grey. Regisseur Àlex Ollé van La Fura dels Baus verzorgt de regie.

Repetitiebeeld van Frankenstein. (© H. Segers)

Mary Shelley schreef in 1816 met Frankenstein “de allereerste sciencefictionroman”, aldus de Munt. Het verhaal gaat over een kunstmatig gecreëerd schepsel dat naar het goede streeft, maar toch het kwade doet.

Mark Grey geeft in zijn eerste avondvullende opera zijn eigen interpretatie van het verhaal. “Hij waarschuwt voor de groeiende kloof tussen ons vermogen om uit te vinden en ons onvermogen om te begrijpen”, stelt de Munt. “Een langverwachte wereldcreatie, met en over geavanceerde technologie.”

Hieronder een korte trailer van de opera:

Regisseur Àlex Ollé werkt samen met dirigent Bassem Akiki en een cast vol bekende zangers, onder wie Scott Hendricks als Victor Frankenstein, Topi Lehtipuu als Creature, Eleonore Marguerre als Elizabeth en Andrew Schroeder als Dr. Walton.

Frankenstein is van 8 tot en met 20 maart acht keer te zien in de Muntschouwburg. Zie voor meer de website van de Munt.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: György, Joyce en Cody

Volgend artikel

Opera Vlaanderen herneemt La Juive

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.