Home » Binnenkort

Royal Opera brengt Faust in de bioscoop

18 april 2019

door

Zestig bioscopen in Nederland vertonen op dinsdag 30 april live een voorstelling van Faust vanuit het Royal Opera House in Londen. In de hoofdrollen Michael Fabiano, Erwin Schrott en Irina Lungu.

Michael Fabiano, Irina Lungu en Erwin Schrott in Faust. (© `2019 ROH / Tristram Kenton)

Faust is één van de bekendste werken van Charles Gounod. Het bevat virtuoze hoofdrollen, een groot koor, een duivels ballet en een uitzinnige finale. De opera groeide na de wereldpremière in 1859 uit tot een klassieker in het operarepertoire.

Het Royal Opera House gebruikt al meer dan vijftien jaar een enscenering van Sir David McVicar om Faust op het toneel te brengen. McVicar bedient zich van “indrukwekkende scènes en schitterende toneelbeelden” om het verhaal te vertellen over de geleerde Faust die een deal met de duivel maakt, aldus een eerdere recensie van Place de l’Opera.

Een groot aantal topzangers was de afgelopen jaren in McVicars productie te bewonderen. Voor de live-bioscoopvertoning kiest de Royal Opera voor tenor Michael Fabiano (Faust), sopraan Irina Lungu (Marguerite), bas-bariton Erwin Schrott (Méphistophélès), bariton Stéphane Degout (Valentin) en mezzosopraan Marta Fontanals-Simmons (Siébel). Lungu vervangt Diana Damrau, die vanwege een hernia alle voorstellingen van Faust moest afzeggen. Dan Ettinger heeft de muzikale leiding.

Faust is in Nederland te zien bij zestig bioscopen. Zie voor meer informatie www.royaloperahouse.nl.

Hieronder de trailer van de productie: