Binnenkort

Radio Filharmonisch speelt Mahler-liederen

Het Radio Filharmonisch Orkest speelt op 25 en 28 april Das Lied von der Erde van Mahler in respectievelijk Utrecht en Amsterdam. Tenor Tomislav Mužek en alt Wiebke Lehmkuhl soleren.

Maestro Markus Stenz. (© Hans van der Woerd)

“Geen symfonie, geen liederencyclus, maar iets ertussenin.” Zo beschrijft TivoliVredenburg Mahlers bekende compositie Das Lied von der Erde. De componist baseerde zijn werk op vertaalde Chinese gedichten uit de achtste eeuw. Het is een “ode aan de natuur en het leven”, aldus het Concertgebouw, waarmee de zieke Mahler vrij letterlijk afscheid van de wereld nam.

Het Radio Filharmonisch Orkest brengt de cyclus onder leiding van de ervaren Mahler-dirigent Markus Stenz in het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg, dat als uitzondering op donderdag in plaats van vrijdag plaatsvindt. Mahlers cyclus wordt gecombineerd met Musique pour l’esprit en deuil van Rudolf Escher.

Op zondagochtend herhalen orkest, dirigent en de beide solisten hun uitvoering in de Grote Zaal van het Concertgebouw, dan echter zonder het werk van Escher.

Zie voor meer informatie de websites van TivoliVredenburg en het Concertgebouw.

Vorig artikel

Royal Opera brengt Faust in de bioscoop

Volgend artikel

Opera in de media: week 17 van 2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.