Buitenlands nieuwsNieuws

Operacomponist Ellen Reid wint Pulitzer

De Amerikaanse componist Ellen Reid heeft een Pulitzer Prize gewonnen voor haar opera p r i s m. Het werk, over een jonge vrouw die worstelt met de gevolgen van seksueel misbruik, ging vorig jaar november in première in Los Angeles.

Componist Ellen Reid. (© James Matthew Daniel)

De Pulitzer Prizes worden sinds 1917 ieder jaar uitgereikt aan mensen in de journalistiek en de kunsten in Amerika. Er zijn een groot aantal categorieën, waaronder ‘Music’. Daarin klopte Ellen Reid haar collega’s James Romig (genomineerd met Still) en Andrew Norman (genomineerd met Sustain).

Reid componeerde met p r i s m een “bold new operatic work that uses sophisticated vocal writing and striking instrumental timbres to confront difficult subject mater: the effects of sexual and emotional abuse”, aldus de jury.

Het libretto voor de opera werd geschreven door Roxie Perkins. Het werk werd vorig jaar geproduceerd door de Los Angeles Opera.

Hieronder de trailer van de opera:

p r i s m – TRAILER from Beth Morrison Projects on Vimeo.

Vorig artikel

DNO herneemt Wilsons Butterfly

Volgend artikel

Royal Opera brengt Faust in de bioscoop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.