Binnenkort

Met brengt Dialogues des Carmélites in bios

Verschillende bioscopen in het land vertonen op 11 mei Poulencs beklemmende opera Dialogues des Carmélites, live vanuit de Metropolitan Opera in New York. In de cast onder anderen Isabel Leonard en Adrianne Pieczonka.

Erin Morley en Isabel Leonard in Dialogues des Carmélites. (© Ken Howard / Met Opera)

Dialogues des Carmélites stamt uit 1957 en is één van de succesvolste opera’s uit de tweede helft van de twintigste eeuw. De opera speelt zich af aan het einde van de achttiende eeuw en draait om een groep karmelietessen, die door de Franse Revolutie in de verdrukking raken. Centraal staat Blanche, die met grote angsten worstelt.

De rol van Blanche wordt vertolkt door Isabel Leonard. De mezzosopraan boekte eerder dit seizoen groot succes op het witte doek als Marnie in de gelijknamige opera van Nico Muhly, ook bij de Metropolitan Opera. Leonard staat naast onder anderen Adrianne Pieczonka (Madame Lidoine), Erin Morley (Constance), Karen Cargill (Mère Marie) en Karita Mattila (Madame de Croissy).

De muzikale leiding is in handen van de Met-muziekdirecteur Yannick Nézet-Séguin. De regie komt van John Dexter en de presentatie van de live-bioscoopvertoning verzorgt Renée Fleming.

Dialogues des Carmélites is in Nederland te zien bij verschillende vestigingen van Pathé, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena in Limburg.

Hieronder een fragment uit de productie:

Vorig artikel

Opera in de media: week 19 van 2019

Volgend artikel

Fenomenale zang in Berlioz’ requiem

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.