Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws

Aalto besluit seizoen met Così fan tutte

Essen28 mei 2019

door

Het Aalto-Musiktheater in Essen brengt vanaf 1 juni een nieuwe productie van Così fan tutte, de laatste première van het seizoen. In de cast onder anderen Karin Strobos en Martijn Cornet.

Karin Strobos zingt de rol van Dorabella. (© Keke Keukelaar)

Così fan tutte is één van de drie Da Ponte-opera’s van Mozart. De komedie draait om een weddenschap tussen Don Alfonso en de vrienden Ferrando en Guglielmo. Alfonso meent dat hun geliefden Dorabella en Fiordiligi hen niet lang trouw zullen blijven als ze vertrekken, de twee jongemannen geloven daar niet in.

De Generalmusikdirektor van het Aalto-Musiktheater, Tomáš Netopil, leidt de nieuwe productie. De Engelse regisseur Stephen Lawless maakt de enscenering.

De zes rollen zijn bezet met zangers uit het huisensemble. De Nederlandse mezzosopraan Karin Strobos zingt Dorabella en de Nederlandse bariton Martijn Cornet vertolkt Guglielmo. Hun partners zijn Dmitry Ivanchey als Ferrando en Tamara Banješević als Fiordiligi. Verder in de cast Liliana de Sousa (Despina) en Baurzhan Anderzhanov (Don Alfonso).

Così fan tutte is van 1 juni tot en met 13 juli acht keer te zien en komt volgend seizoen terug in de programmering van het operahuis in Essen. Zie voor meer informatie de website van het Aalto-Musiktheater.