AchtergrondBinnenkortBuitenlands nieuwsFeaturedNieuws

Cité de l’Opera: Jessye, Kristine en Tom

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 194.

Citizen
Succes-bariton Benjamin Appl groeide op in Duitsland en verhuisde later naar Londen voor de operacursus van de Guildhall School of Music and Drama, zo vertelde hij enkele jaren geleden in een interview met Place de l’Opera. Die stap kreeg recent een vervolg.

Jessye’s leven
Jessye Norman schenkt haar persoonlijke archief van 29.000 items aan de Library of Congress.

Pakje
Tenor Thomas Elwin maakte een unboxingvideo van een boek dat ook in Nederland interesse zal wekken.

Jubileumopera
Het feest van 150 jaar Wiener Staatsoper en 100 jaar Die Frau ohne Schatten werd volgens de recensent gevierd met vocale “girlpower” van het “superbe” trio Camilla Nylund, Nina Stemme en Evelyn Herlitzius.

Gieren
IJzersterke humor uit de wereld van de klassieke muziek.

Boeven en slachtoffers
In een nieuwe podcast van de Met Opera Guild vertelt Ira Siff over de “villains and victims” in de opera.

Dag ziekenhuis
Operadagen Rotterdam bracht met Vaarwel Dijkzigt een uiterst succesvolle locatievoorstelling, waarvan ook de later toegevoegde uitvoeringen volledig uitverkocht raakten.

Opera leeft in Duitsland
Muziekjournalist Shirley Apthorp is overal, maar vooral in Duitsland, waar ze voor de Financial Times gestationeerd is. En ze weet hoe je een openingszin schrijft: “If opera is a genre in crisis, Germany missed the memo.”

Delft vol muziek
Thomas Oliemans is dit jaar programmeur van het Delft Chamber Music Festival. De aftrap van het festival vond afgelopen zondag plaats met violist Candida Thompson.

Hongerloon
De aandacht voor de lage beloning van musici en zangers blijft. De politiek reageert.

Droomrol
Sopraan Kristine Opolais zingt sinds maandag Tosca in Londen. Ze wisselt tot 15 juli de partij af met collega Angela Gheorghiu.

Korngold
Binnenkort een wereldpremière op cd en dvd.

Sterrenfeest
Operalia-baas Plácido Domingo is trots op zijn voormalige winnaars die een rol speelden bij het jubileumconcert van de Wiener Staatsoper. Het evenement is nog terug te zien op Arte.

Vorig artikel

ZaterdagMatinee brengt Die Gezeichneten

Volgend artikel

Aalto besluit seizoen met Così fan tutte

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.