Binnenkort

DNOA combineert twee Britse opera’s

De studenten van de Dutch National Opera Academy (DNOA) voeren vanaf 29 juni twee moderne Britse werken uit: Blond Eckbert van Judith Weir en A Dinner Engagement van Lennox Berkeley.

Ed Spanjaard leidt de vier voorstellingen. (© Ronald Knapp)

Blond Eckbert stamt uit 2006 en is een “gespannen psychodrama”, aldus DNOA, de masteropleiding opera van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. In de opera vertelt een magische, zingende vogel een verhaal over een verontrustend geheim. A Dinner Engagement komt uit 1954 en is een ‘comedy of manners’, waarin een jonge vrouw liefde vindt in de armen van een prins.

DNOA presenteert de werken als “twee bijzondere verhalen over macht, passie en verlossing”. De Britse regisseur Robert Chevara ensceneert de werken en de muzikale leiding is in handen van Ed Spanjaard. De tien studenten van DNOA vertolken de rollen. Onder hen de Nederlandse sopranen Helena Koonings en Judith Weusten.

Blond Eckbert en A Dinner Engagement worden uitgevoerd op 29 en 30 juni en 2 en 3 juli in de Theaterzaal van het Conservatorium van Amsterdam.

Zie voor meer informatie de website van de Dutch National Opera Academy.

Vorig artikel

Thalheimer completeert Vlaamse Verdi-trilogie

Volgend artikel

Opera in de zomer: Rossini in Wildbad

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.