BinnenkortBuitenlands nieuws

Thalheimer completeert Vlaamse Verdi-trilogie

De Duitse regisseur Michael Thalheimer ensceneert bij Opera Vlaanderen een nieuwe productie van Macbeth. Het is na La forza del destino en Otello zijn derde Verdi-regie bij het Vlaamse operahuis.

Marina Prudenskaya zingt de veeleisende rol van Lady Macbeth. (© Tatjana Dachsel)

Opera Vlaanderen noemt Macbeth “ongetwijfeld het meest demonische werk van Giuseppe Verdi”. Als Macbeth en Lady Macbeth de macht grijpen, wordt een ketting van geweld, terreur en paranoia in gang gezet. “Met de macht groeit ook de schuld en met het besef daarvan de waanzin”, beschrijft het gezelschap.

Thalheimer geeft zijn kijk op de op Shakespeare gebaseerde opera, met Paolo Carignani als muzikaal leider. Craig Colclough en Marina Prudenskaya zingen het koppel Macbeth en Lady Macbeth, met Najmiddin Mavlyanov als Macduff, Tareq Nazmi als Banco en Michael J. Scott als Malcolm.

Macbeth is de laatste productie van het seizoen van Opera Vlaanderen. De productie is alleen in Antwerpen te zien (21 juni t/m 6 juli), er zijn geen voorstellingen in Gent.

Zie voor meer informatie de website van Opera Vlaanderen.

Hieronder een clip over de kostuums die in Macbeth gebruikt worden:

Vorig artikel

Martina Prins zingt Aida aan zee

Volgend artikel

DNOA combineert twee Britse opera's

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.