Binnenkort

Buitenfestival Wonderfeel viert eerste lustrum

Het klassieke buitenfestival Wonderfeel beleeft deze zomer zijn eerste lustrum. Van 19 tot en met 21 juli geven 350 musici zo’n 100 concerten op verschillende podia op het landgoed Schaep en Burgh in ‘s-Graveland. Lees verder voor een overzicht van de vocale hoogtepunten.

Beeld van Wonderfeel in 2016. (© Foppe Schut)

Wonderfeel vindt plaats tussen de bossen, lanen, weilanden en waterpartijen van de twee ‘s-Gravelandse natuurgebieden Schaep en Burgh en Boekesteyn. De programmering is zeer breed, van barok tot minimal music, met daarnaast jazz, wereld- en popmuziek. De concerten worden omlijst met muziekdocu’s, verhalen, natuurwandelingen en kinderactiviteiten. Ruim twintig foodtrucks zorgen voor eten en drinken.

Het programma van Wonderfeel bestaat uit een groot aantal kleine concerten op zeven verschillende podia. Place de l’Opera haalt de vocale krenten uit de pap:

De bekroonde Nederlandse tenor Peter Gijsbertsen geeft op vrijdag 19 juli om 15.15 uur in Ongehoord een recital, begeleid door pianist Gilbert den Broeder. Op het programma Zeven levensliederen en een aanslag van Bart Visman, op tekst van Marc Pantus, en verder liederen van Clara Schumann en tenoraria’s van Franz Lehár.

Twee bekende zangeressen in Nederland, sopraan Judith van Wanroij en mezzosopraan Barbara Kozelj, zingen op vrijdag om 16.00 uur bekende operaduetten in Het Veld. Thomas Beijer begeleidt op de piano.

Presentator Floris Kortie leidt op vrijdagavond om 20.00 uur een ‘Avond van de Liefde’ in Het Veld. Met het thema liefde als richtsnoer leidt hij het publiek door vijf eeuwen muziek. De stukken worden uitgevoerd door het ensemble Caravan en solisten als Judith van Wanroij.

Eén van de vocale solisten op Wonderfeel dit jaar is sopraan Judith van Wanroij. (© Gerard de Haan)

Het Damask Vocal Quartet laat op zaterdag 20 juli om 12.00 uur van zich horen in Het Veld. Het kwartet, bestaande uit Katharine Dain, Marine Fribourg, Guy Cutting en Drew Santini, wordt begeleid door pianist Flore Merlin.

Als Duo Serenissima geven sopraan Elisabeth Hetherington en luitist David Mackor op zaterdag om 13.00 uur een concert in SOLO. Hetherington en Mackor waren afgelopen jaar deelnemers aan AVROTROS Klassiek presenteert!

Sopraan Bauwien van der Meer brengt op zaterdag om 18.15 uur haar voorstelling Fantastic Women in Ongehoord, begeleid door pianiste Reinild Mees. Tien vrouwelijke componisten droegen bij aan het “gedeconstrueerde liedrecital”, dat eerder tijdens Operadagen Rotterdam en November Music te zien was.

Het vocale ensemble Wishful Singing brengt op zondag 21 juli om 12.00 uur in Het Veld een gregoriaanse mis. Met hun cd In Mysterium boekte het ensemble recent veel succes.

De jonge sopraan Channa Malkin en violiste Anastasia Kozlova voeren op zondag om 16.15 uur hun multimediaopera Händel goes Tinder uit in Weeshuis van de hits. De opera gaat over een single twintiger die op Tinder zoekt naar de liefde van haar leven. De regie komt van Michael Diederich. De voorstelling is in augustus ook op het Grachtenfestival te zien.

Het jonge Olga Vocal Ensemble zingt op zondagavond om 20.30 uur Scandinavische volksmuziek in Weeshuis van de hits.

Zie voor een overzicht van de volledige programmering de website van Wonderfeel.

Vorig artikel

De Opera Studio (6): Erik Garcia

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Saioa, Jakub en Björn

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.