BinnenkortNieuws

Filmtheater Voorschoten vertoont Traviata

Filmtheater Voorschoten opent zijn operaseizoen op 24 september met een live-vertoning van La traviata vanuit de Opéra national de Paris. In de hoofdrol de Zuid-Afrikaanse sopraan Pretty Yende.

La traviata is één van de bekendste werken van Giuseppe Verdi. Het verhaal gaat over de populaire Parijse courtisane Violetta en de jongeman Alfredo Germont. Alfredo is hopeloos verliefd op Violetta. Zij houdt eerst de boot af, maar zwicht dan toch. Hun maatschappelijke posities maken hun relatie echter onmogelijk.

Met La traviata maakt de Australisch-Zwitserse regisseur Simon Stone zijn debuut bij de Opéra national de Paris. Het Franse operahuis waarschuwt dat sommige scènes wellicht niet geschikt zijn voor “the young and the easily offended”.

Het orkest en het koor van de Parijse opera worden gedirigeerd door de Italiaanse dirigent Michele Mariotti. Violetta wordt gezongen door Pretty Yende, de bekende Zuid-Afrikaanse sopraan die na successen op onder meer het Internationaal Vocalisten Concours en het Belvedere-concours een internationale carrière heeft opgebouwd. De jonge tenor Benjamin Bernheim vertolkt Alfredo en Jean-François Lapointe is zijn vader Giorgio, die in de tweede akte het liefdespaar uit elkaar drijft.

Het Filmtheater Voorschoten vertoont dit seizoen live meerdere operaproducties vanuit Parijs. De vertoning van La traviata begint om 19.30 uur en wordt in het Engels ondertiteld.

Zie voor meer informatie de website van Filmtheater Voorschoten.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Bostridge zingt wereldpremière Taivaanvalot

Volgend artikel

Silence des ombres in wereldpremière bij Munt

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.