BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Silence des ombres in wereldpremière bij Munt

Nadat de Munt in Brussel op 20 september zijn seizoen start met de wereldpremière van Macbeth Underworld presenteert het op 25 september nog een nieuw werk: Le Silence des ombres van Benjamin Attahir en Olivier Lexa.

Componist Benjamin Attahir.

Componist Benjamin Attahir en regisseur Olivier Lexa hebben hun nieuwe opera gebaseerd op Trois petits drames pour marionnettes van de beroemde Belgische schrijver Maurice Maeterlinck. Attahir zet de drie korte verhalen op muziek in een “triptiek vol ingehouden spanning”, aldus de Munt.

De drie delen in Le Silence des ombres heten ‘La mort de Tintagiles’, ‘Intérieur’ en ‘Alladine et Palomides’. Het eerste deel draait om een moordende koningin, het tweede om een verdronken dochter en het derde om een koning en de verloofde van zijn dochter, die beiden verliefd worden op dezelfde slavin.

Regisseur Olivier Lexa werkt voor de enscenering samen met studenten van de afdeling scenografie van de École nationale supérieure des arts visuels de La Cambre, die het decor en de kostuums ontwerpen.

Ook de cast is met talenten bezet. Raquel Camarinha en Clémence Poussin zingen in elk van de drie delen een rol, anderen komen in één of twee werken aan bod.

Le Silence des ombres gaat op 25 september in première en is tot en met 6 oktober te zien. De voorstellingen vinden plaats in de BOL van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel.

Zie voor meer informatie de website van de Munt. Daar is ook een uitgebreide inleiding op het werk te vinden: ‘Alles wat u moet weten over Le Silence des ombres‘.

Hieronder een making-of-filmpjes van de productie:

Vorig artikel

Filmtheater Voorschoten vertoont Traviata

Volgend artikel

Thomas Larcher huiscomponist Concertgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.