BinnenkortNieuws

Bostridge zingt wereldpremière Taivaanvalot

Tenor Ian Bostridge, cellist Steven Isserlis en pianist Olli Mustonen brengen op 26 september de wereldpremière van Taivaanvalot in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Het werk, van de hand van Mustonen zelf, wordt aangevuld met repertoire van Schumann, Bennett, Kurtág, Bartók en Sibelius.

Ian Bostridge. (© Simon Fowler)

Het programma in het Muziekgebouw is een mix van liederen voor tenor en piano en solowerken voor piano en cello. Ian Bostridge zingt onder meer ‘Der Heideknabe’ en ‘Die Flüchtlinge’ van Schumann en ‘Tom O’Bedlam’s Song’ van Richard Rodney Bennett, oorspronkelijk gecomponeerd voor Peter Pears.

Cellist Steven Isserlis speelt solowerken van György Kurtág en pianist Olli Mustonen voert pianosolo’s van Béla Bartók uit. Samen spelen ze Malinconia van Sibelius, het oudste werk op het programma. De nieuwe compositie van Olli Mustonen, vertaald ‘De hemellichten’, is het enige werk waarin de musici alle drie samen spelen.

Zie voor meer informatie over het concert de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Yannick, Dolora en Edgar

Volgend artikel

Filmtheater Voorschoten vertoont Traviata

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.