BinnenkortNieuws

Cappella Amsterdam op tournee met Brahms

Cappella Amsterdam maakt van 1 oktober tot en met 20 november een tournee met Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. Daniel Reuss leidt het koor, dat door twee pianisten wordt begeleid.

Daniel Reuss dirigeert de reeks uitvoeringen van Brahms’ requiem. (© Marco Borggreve)

Johannes Brahms stak zijn dodenmis anders in dan de meeste van zijn collega’s: zijn requiem begeleidt niet de gestorvenen, maar de nabestaanden. Cappella Amsterdam noemt het “één van de meest prachtige en troostrijke stukken uit het romantische repertoire”.

Cappella Amsterdam won in 2018 de VSCD Klassieke Muziekprijs voor een uitvoering van Ein deutsches Requiem met het Orkest van de Achttiende Eeuw. In deze nieuwe tournee brengt het koor het werk in een bewerking voor vierhandig piano, die uitgevoerd wordt door de tweelingzussen Ferhan en Ferzan Önder (drie concerten) en Pierre-Fabien Roubaty en Céline Latour Monnier (twee concerten). Zij voeren aanvullend op Brahms ook een pianobewerking van de Psalmensymfonie van Stravinsky uit.

De twee solopartijen in Brahms’ requiem worden gezongen door Katharine Dain en bariton Berend Eijkhout.

Er zijn uitvoeringen in De Doelen in Rotterdam (1 oktober), het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam (2 oktober), het Muziekgebouw Eindhoven (3 oktober), de Grote Kerk in Lochem (3 november) en de Stadsgehoorzaal Leiden (20 november).

Zie voor meer informatie de website van Cappella Amsterdam.

Vorig artikel

Don Carlos een lust voor oog en oor

Volgend artikel

Veertien liedduo's naar halve finale IVC

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.