BinnenkortNieuws

Veertien liedduo’s naar halve finale IVC

De veertien liedduo’s die op 21 en 22 november om een finaleplaats in het Internationaal Vocalisten Concours zullen strijden, zijn bekend. Twee Nederlandse duo’s zijn tot de eindronden doorgedrongen.

Raoul Steffani is één van de Nederlandse halvefinalisten op het aanstaande IVC. (beeld Juan Carlos Villarroel)

Het IVC organiseerde de afgelopen vier maanden voorrondes in Zeist, Den Bosch, Zürich en via YouTube. 74 liedduo’s deden auditie, 14 werden uitgekozen om in november naar het Theater aan de Parade in Den Bosch te komen.

De duo’s worden op de website van het IVC uitgebreid voorgesteld. Er zijn twee Nederlandse duo’s geselecteerd. Bariton Vincent Kusters en pianist Charlie Bo Meijering, een duo dat momenteel gecoacht wordt door Meinard Kraak en Roger Braun, en bariton Raoul Steffani en pianist Daan Boertien, die met de nodige optredens al aardig naam voor zichzelf hebben gemaakt.

Ook het duo van sopraan Sarah Kollé en pianist Alexander Boeschoten heeft een Nederlands tintje: Kollé is Nederlands-Zwitsers. Ze genoot haar opleiding echter in Zwitserland en zong tot nu toe vooral daar en in Duitsland.

De halve finales van het IVC vinden op 21 en 22 november om 19.00 uur plaats in de Pleinzaal van het Theater aan de Parade. De finale vindt op dezelfde locatie plaats op zondag 24 november om 15.00 uur. Rondom de eindronden zijn onder meer masterclasses, recitals en lezingen te beleven in Den Bosch.

Vorig artikel

Cappella Amsterdam op tournee met Brahms

Volgend artikel

Antony Hermus in seizoen 2019/2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.