BinnenkortNieuws

Live Rameau uit Parijs in Voorschoten

Het Filmtheater Voorschoten vertoont op donderdag 10 oktober live een productie van Les Indes galantes vanuit de Opéra Bastille in Parijs. De balletopera van Rameau wordt uitgevoerd onder muzikale leiding van Leonardo García Alarcón.

Sabine Devieilhe zingt meerdere rollen in Les Indes galantes. (© Fabien Monthubert)

Les Indes galantes draait om liefde in verre oorden. Na een proloog worden vier liefdesverhalen beschreven, waarin allerlei – in die tijd – exotische figuren voorbijkomen: Turken, Inca’s, Perzen en indianen.

Clément Cogitore maakte in 2017 een filmversie van een deel van Rameau’s opera. Nu ensceneert hij het hele werk voor de Opéra national de Paris, in samenwerking met choreograaf Bintou Dembélé. De in Nederland welbekende Leonardo García Alarcón dirigeert zijn eigen Cappella Mediterranea, het Choeur de chambre de Namur en bekende solisten als Sabine Devieilhe, Julie Fuchs en Jodie Devos.

Het Filmtheater Voorschoten laat als enige bioscoop in Nederland de voorstelling live zien. De vertoning begint om 19.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het theater.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

ROH opent biosseizoen met Don Giovanni

Volgend artikel

Operaflirt XL: “Wat een verwarring”

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.