BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Carella dirigeert Giovanna d’Arco bij de Munt

Giuliano Carella dirigeert op 12 en 16 oktober twee concertante uitvoeringen van Verdi’s opera Giovanna d’Arco bij de Munt in Brussel. Salome Jicia zingt de titelrol.

De Muntschouwburg. (© Johan Jacobs)

De historische figuur van Jeanne d’Arc speelt een grote rol in het herfstprogramma van de Munt. Na de twee concertante uitvoeringen van Giovanna d’Arco volgt in november een scenische productie van Jeanne d’Arc au bücher, een werk van Arthur Honegger.

Verdi schreef Giovanna d’Arco als zevende opera, na successen als Nabucco en I Lombardi. Hij focust op het hier en nu en de twijfels van de heldin. “De historische feiten ruimen plaats voor imposante koortableaus en een heroïsche muzikale karakterisering van Giovanna”, aldus de Munt.

Giuliano Carella leidt het Symfonieorkest en de Kooracademie van de Munt en een vijfkoppige cast, met naast Salome Jicia tenor Iván Ayón Rivas als Carlo VIII, bariton Dimitri Platanias als Giacomo, bas Carlo Cigni als Talbot en tenor Maxime Melnik als Delil.

Zie voor meer informatie de website van de Munt.

Vorig artikel

Opera in de media: week 41 van 2019

Volgend artikel

Ruimtevrees in reprise Così fan tutte bij DNO

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.