BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Luikse opera speelt eenmalig Candide

De Opéra Royal de Wallonie brengt op 15 november een eenmalige, semiscenische uitvoering van Candide. Het werk van Leonard Bernstein wordt geleid door Patrick Leterme, met tenor Thomas Blondelle in de titelrol.

Candide is gebaseerd op de novelle Candide ou l’optimisme van Voltaire, een satire op de optimistische filosofie van Leibniz. Hoofdpersoon Candide, een naïeve jongeman, trekt met zijn optimistische leermeester Pangloss over de wereld, maar wordt door alle vreselijke dingen die ze meemaken snel wijs.

Bernstein maakte een operette van het verhaal, vol verschillende muziekstijlen. Het werk ging in 1956 in première op Broadway en werd na een stroeve start zeer populair. In Luik is de operette semiscenisch te zien, met kostuums van Gaël Bros en licht van Laurent Kaye.

De Belgische tenor Thomas Blondelle zingt de uitdagende rol van Candide. Sarah Defrise is Cunégonde en Shadi Torbey vertolkt Voltaire/Pangloss.

Zie voor meer informatie over de uitvoering de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Annemarie Kremer zingt Isolde in Karlsruhe

Volgend artikel

Opera in de media: week 46 van 2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.