BinnenkortNieuws

Musicals Meets Opera in Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest organiseert voor de vierde keer een ontmoeting tussen musical en opera. Met solisten als Simone Kleinsma en Jonathan Andrew Hume is het concert Musical Meets Opera op 13 en 14 december in De Doelen te horen.

De Israëlische sopraan Hila Fahima is lid van het solistenensemble van de Wiener Staatsoper. (© Marco Borggreve)

Het thema van de vierde Musical Meets Opera is ‘Night and Day’. “Het programma brengt het beste van twee werelden samen”, belooft het Rotterdamse orkest. “Van Mozarts aria voor de Koningin van de Nacht tot de klassieker ‘One Day More’ uit de musical Les Misérables.”

Als solisten treden Simone Kleinsma en Jonathan Andrew Hume (musical) en Hila Fahima en Robert Watson (opera) op. De muzikale leiding is in handen van Corinna Niemeyer. Leden van Codarts Muziektheater Vocals verzorgen om 19.00 uur een muzikaal voorprogramma in de hal van de Grote Zaal van De Doelen.

Het Rotterdams Philharmonisch wijdt zich een week later (19 en 22 december) weer aan vocale muziek, dan aan het bekende Weihnachtsoratorium van Bach. Onder leiding van Nathalie Stutzmann zingen Elizabeth Watts, Sophie Harmsen, Kenneth Tarver en Leon Kosavic de solopartijen. Toonkunst Rotterdam neemt de koorpartij voor zijn rekening.

Zie voor meer informatie over de concerten de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Vorig artikel

Luikse opera brengt La Cenerentola

Volgend artikel

Kerst met Mendelssohn en Mozart

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.