BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Luikse opera brengt La Cenerentola

Net als De Nationale Opera in Amsterdam brengt de Opéra Royal de Wallonie deze weken een productie van La Cenerentola van Rossini. Het Luikse huis herneemt een enscenering van Cécile Roussat en Julien Lubek. In de hoofdrollen maken Karine Deshayes en Levy Sekgapane hun huisdebuut.

Speranza Scappucci leidt de zes voorstellingen van La Cenerentola. (© Opéra Royal de Wallonie-Liège)

Met La Cenerentola gaf Gioacchino Rossini zijn eigen kijk op het beroemde sprookje van Assepoester. Bij hem heet ze Angelina, een jonge vrouw die zich schikt in haar armzalige lot in het onaangename huishouden van haar stiefvader Don Magnifico en stiefzusjes Clorinda en Tisbe. Als de prins Don Ramiro verschijnt, verandert haar leven dramatisch.

De Opéra Royal de Wallonie opende zijn seizoen 2014/2015 met Rossini’s komedie, geregisseerd door het duo Cécile Roussat en Julien Lubek, die samen alle aspecten van de productie (regie, choreografie, decor, kostuums, licht) voor hun rekening namen. “Een vermakelijke productie, waar onbekommerd van te genieten valt”, schreef Place de l’Opera destijds in een recensie.

De herneming van de productie wordt muzikaal geleid door de chef van het Luikse operahuis, Speranza Scappucci. In de cast zijn twee voor Luik nieuwe zangers te beleven. De Franse mezzosopraan Karine Deshayes is te beleven als Angelina. Tegenover haar staat de Zuid-Afrikaanse tenor Levy Sekgapane, die Don Ramiro vertolkt. Sekgapane won in 2015 het Belvedere-concours in Amsterdam en maakt sindsdien carrière in met name het belcantorepertoire.

Enrico Marabelli zingt Dandini, de grappige onderdaan van Don Ramiro, en de bekende Rossini-zanger Bruno De Simone vertolkt Don Magnifico. Laurent Kubla is Alidoro en Sarah Defrise en Angélique Noldus zijn te zien als de zusjes Clorinda en Tisbe.

La Cenerentola gaat op 18 december in première en is tot en met 31 december zes keer te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Studio Nibelheim: Frédérique Chauvet

Volgend artikel

Musicals Meets Opera in Rotterdam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.