BinnenkortNieuws

Kerst met Mendelssohn en Mozart

Het AVROTROS Vrijdagconcert brengt op 20 december in zijn kersteditie werken van Mendelssohn en Mozart, waaronder diens Krönungsmesse. Jan Willem de Vriend dirigeert, onder de solisten onder anderen Henk Neven.

Jan Willem de Vriend. (© Marcel van den Broek)

Het Vrijdagconcert, dat steevast plaatsvindt in TivoliVredenburg in Utrecht, kiest op 20 december voor drie werken die alle drie “stoer en zelfverzekerd” zijn en een “rotsvast vertrouwen” uitstralen. Het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor beginnen met de vijfde symfonie ‘Reformatie’ van Mendelssohn, gevolgd door zijn onvoltooide oratorium Christus. Slotstuk is Mozarts Krönungsmesse.

Als solisten treden sopraan Ruby Hughes, alt Beth Taylor, tenor Matthew Swensen, bas Henning von Schulman en bas Henk Neven op. De muzikale leiding is in handen van de Nederlandse dirigent Jan Willem de Vriend.

Het AVROTROS Vrijdagconcert wordt live uitgezonden op NPO Radio 4. Zie voor meer informatie de website van TivoliVredenburg.

Op zondag 22 december brengen orkest, koor en solisten vrijwel hetzelfde programma in het Concertgebouw tijdens het Zondagochtendconcert. Opnieuw klinken Mendelssohns Christus en Mozarts Krönungsmesse, maar Mendelssohns symfonie wordt vervangen door Adagio en Fuga van Mozart.

Zie voor meer informatie over het Zondagochtendconcert de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Musicals Meets Opera in Rotterdam

Volgend artikel

Opera in de media: week 51 van 2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.