Binnenkort

Maastricht huist derde editie operafestival

Theater aan het Vrijthof en Opera Zuid organiseren van 24 tot en met 28 februari voor de derde keer het Euregionaal Opera- en Muziektheaterfestival. Vijf dagen lang wordt Maastricht gevuld met concerten, opera’s en muziektheatervoorstellingen.

Het Maastrichtse theater en operagezelschap hebben de vijf festivaldagen volgestopt met voorstellingen, die voornamelijk in Maastricht plaatsvinden.

Op woensdagavond 24 februari wordt afgetrapt met een openingsconcert van het HERMESensemble. Eerder op die dag is de voorstelling Rigoletto 7+ te zien, een bewerking die gezelschap Fabulijn van Verdi’s bekende opera maakte.

Ook begint de festivalorganisatie die woensdag met een nieuw onderdeel: een middagconcert. Iedere festivaldag zal met zo’n concert geopend worden. Op woensdag verzorgt het Malibran strijkkwartet dat concert, met een programma met muziek van Gounod, Humperdinck en Verdi.

Er is ruimschoots aandacht voor het sprookje Hans en Grietje. Op vrijdag vindt de première van Opera Zuids nieuwe productie van Hänsel und Gretel plaats, terwijl het Maastrichtse gezelschap Het Geluid de productie Alone in the woods heeft gemaakt, eveneens gebaseerd op het sprookje van de gebroeders Grimm.

Een ander hoogtepunt van het festival is de wereldpremière van Ricky and Ronny and Hundred Stars – A sado Country Opera, op donderdagavond 25 februari.

Zie voor het volledige programma van het festival de website van Theater aan het Vrijthof.

Vorig artikel

Zürcher Rigoletto met Verdi-iconen

Volgend artikel

New Yorkse Thaïs is introvert drama

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.