Home » Binnenkort

Maastricht huist derde editie operafestival

Maastricht22 februari 2010 Geen reacties

Theater aan het Vrijthof en Opera Zuid organiseren van 24 tot en met 28 februari voor de derde keer het Euregionaal Opera- en Muziektheaterfestival. Vijf dagen lang wordt Maastricht gevuld met concerten, opera’s en muziektheatervoorstellingen.

Het Maastrichtse theater en operagezelschap hebben de vijf festivaldagen volgestopt met voorstellingen, die voornamelijk in Maastricht plaatsvinden.

Op woensdagavond 24 februari wordt afgetrapt met een openingsconcert van het HERMESensemble. Eerder op die dag is de voorstelling Rigoletto 7+ te zien, een bewerking die gezelschap Fabulijn van Verdi’s bekende opera maakte.

Ook begint de festivalorganisatie die woensdag met een nieuw onderdeel: een middagconcert. Iedere festivaldag zal met zo’n concert geopend worden. Op woensdag verzorgt het Malibran strijkkwartet dat concert, met een programma met muziek van Gounod, Humperdinck en Verdi.

Er is ruimschoots aandacht voor het sprookje Hans en Grietje. Op vrijdag vindt de première van Opera Zuids nieuwe productie van Hänsel und Gretel plaats, terwijl het Maastrichtse gezelschap Het Geluid de productie Alone in the woods heeft gemaakt, eveneens gebaseerd op het sprookje van de gebroeders Grimm.

Een ander hoogtepunt van het festival is de wereldpremière van Ricky and Ronny and Hundred Stars – A sado Country Opera, op donderdagavond 25 februari.

Zie voor het volledige programma van het festival de website van Theater aan het Vrijthof.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.