BinnenkortNieuws

VONK brengt nieuwe voorstelling GROND

Ensemble VONK brengt op 10 maart de nieuwe muziektheatervoorstelling GROND in première in theater De Nieuwe Vorst in Tilburg. Initiatiefnemer Nicoline Soeter componeerde de muziek.

Productiebeeld van GROND.

GROND is een voorstelling over de impact en betekenis van grond. ‘Grond als materie, concreet en alledaags, grond als kern en beweegreden, maar ook de grond waarin een parallelle wereld huist’, beschrijven de makers. ‘En wat is de betekenis van geboortegrond, de bodem waarin de tijd ligt opgeslagen?’

Nicoline Soeter componeerde de muziek van GROND en schreef de songteksten. De muziek wordt uitgevoerd door het ensemble VONK, met daarin naast de componist onder anderen sopraan Rianne Wilbers. Auteur A.H.J. Dautzenberg schreef de monoloog voor de voorstelling, die gebracht wordt door acteur Steve Aernouts. De monoloog grijpt terug op Dautzenbergs jeugd in Schaesberg, op een steenworp afstand van de kolenmijn Oranje Nassau 2.

GROND is een coproductie van VONK, Het Zuidelijk Toneel, literatuurfestival Tilt en Podium Bloos. Na de première in Tilburg zijn er voorstellingen in CC Amstel in Amsterdam (28 maart), op het Festival Maaiveld in Apeldoorn (16 mei), tijdens de Gaudeamus Muziekweek in Utrecht (datum nog niet bekend) en op November Music in Den Bosch (11 november).

Hieronder de trailer van de voorstelling:

Zie voor meer informatie de website van ensemble VONK.

Vorig artikel

Uitstekende Parelvissers uit Tatarstan

Volgend artikel

Anna Netrebko treedt op in Luik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.