BinnenkortNieuws

Anna Netrebko treedt op in Luik

Stersopraan Anna Netrebko geeft op 8 maart een concert bij de Opéra Royal de Wallonie in Luik. Ze wordt vergezeld door tenor Yusif Eyvazov, haar echtgenoot. Onder leiding van Michelangelo Mazza zingen ze repertoire van Verdi en Puccini.

Anna Netrebko. (© Kirk Edwards)

Anna Netrebko en Yusif Eyvazov ontmoetten elkaar tijdens een productie van Manon Lescaut in Rome in 2014. Inmiddels zijn de twee zangers getrouwd. Regelmatig treden ze samen op, waarbij Netrebko doorgaans de meeste aandacht trekt.

In Luik laat de Russische sopraan horen hoe haar stem de afgelopen jaren gegroeid is. Ze zingt fragmenten uit stevige rollen als Elisabetta (Don Carlo), Aida, Leonora (La forza del destino) en Tosca. Ook rollen die Netrebko al heel lang op haar repertoire heeft staan – Violetta in La traviata en Mimì in La bohème – komen voorbij.

Eyvazov voegt zich bij Netrebko voor duetten uit de genoemde opera’s en zingt zelf aria’s van Don Alvaro (La forza del destino), Riccardo (Un ballo in maschera), Cavaradossi (Tosca) en Rodolfo (La bohème).

Het concert, dat oorspronkelijk voor 28 februari was gepland, begint om 17.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

VONK brengt nieuwe voorstelling GROND

Volgend artikel

Händels Agrippina: niets nieuws onder de zon

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.