Binnenkort

Opera per Tutti trapt voorjaarsserie af

Opera per Tutti start op donderdag 11 maart haar voorjaarsserie. Tot en met 17 juni zal de Vondelkerk iedere week met operamuziek gevuld worden. In het openingsconcert zingt een bijna volledige Turkse cast fragmenten van onder andere Verdi, Puccini en Bizet.

Mylou Mazali tijdens de vorige serie van Opera per Tutti.

Opera per Tutti maakt zich jaarlijks hard om opera op laagdrempelige wijze aan mensen te presenteren. Ieder voorjaar en najaar organiseert het gezelschap daarvoor een serie concerten in de Vondelkerk in Amsterdam.

Artistiek leidster Mylou Mazali zorgt iedere week voor een luchtige toelichting bij de stukken die gezongen worden, zodat ook zonder vertaling de aria’s, duetten en andere operafragmenten gemakkelijk te volgen zijn.

Ieder concert wordt door een andere cast verzorgd, doorgaans een cast van vier zangers en een pianist. De solisten variëren van ervaren Nederlandse zangers tot buitenlandse gasten en jong talent van de Dutch National Opera Academy (DNOA), waar Opera per Tutti mee samenwerkt.

Op donderdag 11 maart opent Opera per Tutti de voorjaarsserie van 2010. De cast is opvallend genoeg bijna geheel Turks. De sopraanpartijen worden verzorgd door Aylin Sezer, een Turkse zangeres van DNOA. Sezer zong tijdens haar studie rollen als Pamina in Die Zauberflöte, Poppea in L’incoronazione di Poppea, Despina in Così fan tutte en de titelrol in Händels Agrippina.

Haar landgenot Laçin Modiri vertolkt de tenorrollen. Hij wordt momenteel eveneens opgeleid bij DNOA. Modiri begon zijn muzikale studies als pianist, maar stapte over naar het tenorvak. Hij zat in het koor van de Turkse staatsopera en is sinds kort aangenomen als koorlid bij De Nederlandse Opera.

Bariton Sinan Vural is net als Modiri geboren in Ankara. Hij treedt veelvuldig op in Nederland. Zo is hij vaak te zien bij het jeugdoperahuis Xynix Opera. Hij geeft verder regelmatig liedrecitals en is ook bij Opera per Tutti geen onbekende.

De mezzorollen in deze cast worden ingevuld door Mylou Mazali zelf. De pianobegeleiding komt van Yolanda van Tongeren.

De zangers zingen fragmenten van diverse componisten. Op het programma staan onder meer stukken uit Don Carlo van Verdi, veel passages uit La Bohème van Puccini, twee stukken uit Die Entführung aus dem Serail van Mozart en aan het einde van het concert een viertal delen uit Djamileh van Bizet.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Een Norma op snowboots

Volgend artikel

Ewa Podles is meesterlijk als Glucks Orfeo

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.