Home » Binnenkort

Moldaviërs gaan op tournee met La Traviata

9 maart 2010 Geen reacties

De Opera van Moldavië is amper klaar met haar tournee met Norma als het op zaterdag 13 maart alweer aan een nieuwe tour begint. Het operagezelschap speelt de operahit La Traviata van Giuseppe Verdi.

VDB Theaterproducties heeft de Opera van Moldavië flink aan het werk gezet in deze maanden. Met Annemarie Kremer als de titelrolvertolkster trok het operagezelschap uit het oosten van Europa de afgelopen tijd langs de theaters met Norma van Vincenzo Bellini.

Donderdag 11 maart vindt de laatste voorstelling van die tournee plaats. Twee dagen later, op zaterdag 13 maart, begint alweer de volgende tournee van de Moldaviërs. Ze trekken langs zeventien theaters om de razend populaire opera La Traviata van Giuseppe Verdi op te voeren.

La Traviata is één van de meest uitgevoerde, opgenomen en verfilmde opera’s uit het hele repertoire. De productie van de Opera van Moldavië wordt alweer de derde Traviata die in één jaar tijd in Nederland te zien is, na producties van De Nederlandse Opera en Internationale Opera Producties vorig seizoen.

VDB vat de opera bondig samen: ,,Een onmogelijke liefde, bepaald door een niet-uitwisbaar verleden; een hartstochtelijke korte romance en de onvermijdelijke breuk en tenslotte het sterven in de armen van de geliefde.”

De producent belooft een ‘herkenbaar eigentijdse’ enscenering en ‘prachtige romantische duetten, hartstochtelijke solo’s en meeslepend koorwerk’.

De tournee begint op 13 maart in Almelo. Daarna zijn er tot en met 1 april nog zestien voorstellingen in diverse theaters en schouwburgen in het land. Zie voor meer informatie de website van VDB Theaterproducties.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.