BinnenkortNieuws

RPhO brengt miniconcert rond inauguratie

Onder de titel Gershwin for President brengt het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) op dinsdagavond 19 januari een online miniconcert met Amerikaanse muziek. De aanleiding is de inauguratie van Joe Biden als 46ste president van de Verenigde Staten.

Jeanine De Bique. (© Marco Borggreve)

Het concert van het RPhO bestaat uit vier aria’s uit de opera Porgy and Bess van Georghe Gershwin. De muziek is opgenomen in De Doelen onder leiding van Wayne Marshall. De solisten zijn sopraan Jeanine De Bique en bariton Simon Shibambu, beiden bekend van hun vertolkingen in Caruso a Cuba bij De Nationale Opera in 2019. Jeanine De Bique is tevens bekend als prijswinnares van het Internationaal Vocalisten Concours 2010.

Het Rotterdamse orkest linkt het miniconcert aan ‘misschien wel de meest bewogen presidentswissel in de geschiedenis van de Verenigde Staten’. Op woensdag 20 januari neemt Joe Biden het stokje over van Donald Trump.

Het concert is vanaf 20.15 uur gratis te bekijken op de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Vorig artikel

MacMillan schuwt harde kanten niet in kerstoratorium

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Fran, Plácido en Floris

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.