BinnenkortNieuws

Der Freischütz uit het Konzerthaus Berlin!

Op vrijdag 18 juni viert het Konzerthaus Berlin de tweehonderdste verjaardag van Der Freischütz met een bijzondere productie van La Fura dels Baus. Bekijk om 19.00 uur de livestream op onze website!

Der Freischütz ging op 18 juni 1821 in het Königlichen Schauspielhaus Berlin in wereldpremière. Het werk van Carl Maria von Weber was een instant hit en groeide uit tot één van de meest iconische werken in het Duitse operarepertoire, volgens sommigen zelfs de nationale opera van Duitsland.

Op de dag nauwkeurig tweehonderd jaar na de wereldpremière eert het Konzerthaus Berlin de creatie van Weber met een nieuwe productie van het Catalaanse collectief La Fura dels Baus, dat de gehele Grote Zaal gebruikt voor zijn enscenering. Sopraan Jeanine De Bique debuteert in de rol van Agathe. Ze vertelde deze week in een interview met Place de l’Opera over de productie.

In de cast verder onder anderen sopraan Anna Prohaska (Ännchen), tenor Benjamin Bruns (Max) en bas Christof Fischesser (Kaspar). Christoph Eschenbach heeft de muzikale leiding over het Konzerthausorchester Berlin en Rundfunkchor Berlin.

De voorstelling begint om 19.00 uur en is live op deze pagina te zien.

Vorig artikel

Barok Vocaal viert 25ste seizoen

Volgend artikel

Opera in de media: week 25 van 2021

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.