BinnenkortNieuws

One-woman-opera Non muore mai in première

Studio Salix en het Grachtenfestival brengen op 22 augustus in CC Amstel de première van Non muore mai, een one-woman-opera op muziek van Respighi en Casella, met teksten van Sylvia Plath. Sopraan Channa Malkin zingt en speelt de solorol.

Het campagnebeeld van Non muore mai. (© Veerle Bastiaanssen)

Een vrouw beëindigt het leven van haar kind ten bate van haar eigen leven. Een tijd later herleeft ze die moeilijkste beslissing uit haar bestaan. Ze wordt geconfronteerd met twijfel en met de emotionele, mentale en fysieke nawerkingen van haar keuze.

Dit is het uitgangspunt van Non muore mai, uitgedacht en geënsceneerd door Rennik-Jan Neggers. De jonge regisseur werkte samen met Caroline Palmen voor het decor en de kostuums en met Nicolas Franciscus en Jasper Nijholt voor respectievelijk de dramaturgie en het licht.

Non muore mai combineert liederen van Ottorino Respighi met pianosolo’s van Alfredo Casella en gesproken teksten die ontleend zijn aan Sylvia Plath, één van de grote feministische schrijvers van de twintigste eeuw. De spreekteksten komen voor rekening van actrice Judy Lijdsman, de muziek wordt tot klinken gebracht door sopraan Channa Malkin en pianist Reinild Mees, een specialist als het gaat om het liedoeuvre van Respighi.

Non muore mai zou in april vorig jaar al in première gaan, maar moest door de coronacrisis geannuleerd worden. De première staat nu op 22 augustus om 14.00 uur. Om 16.00 uur is er een tweede voorstelling.

Zie voor meer informatie de websites van Studio Salix en het Grachtenfestival.

Hieronder de trailer van de voorstelling:

‘Non muore mai – Hij sterft nooit’ (Trailer) from Rennik-Jan Neggers on Vimeo.

Vorig artikel

Opera Nijetrijne speelt komedie Haydn

Volgend artikel

Va Pensiero: nieuwe voorstelling over de Eufraat

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.