BinnenkortNieuws

Grachtenfestival brengt documentaire-concert

Het Grachtenfestival brengt op 17 augustus het documentaire-concert While We Live van Resonate Productions. Het concert is een vorm van ‘musical journalism’ en laat een sociale roadtrip door Griekenland zien. Het concert is eind augustus ook op het festival O. in Rotterdam te zien.

Scène uit While We Live. (© Myrto Papadogeorgou)

Aangegrepen door de hoge eenzaamheids- en depressiecijfers onder jongeren ging musical journalist Andrea Voets van Resonate Productions tien jaar geleden op zoek naar een verbonden manier van samenleven, een uitweg uit de eenzaamheid. Ze kwam in Griekenland, waar ze zich verdiepte in de ‘Griekse sociale logica en hun sleutels tot betekenisvol contact’.

While We Live belooft het publiek ‘een nieuw kompas tot verbinding’. De documentairebeelden worden voorzien van livemuziek door artistiek leider Andrea Voets (harp), Sarah Jeffery (recorders) en Evi Filippou (percussie).

NRC nam het concert op in zijn lijst ‘beste klassieke muziek 2020’. De filmversie van de voorstelling won bovendien verschillende internationale prijzen.

While We Live is op 17 augustus in De Meervaart te zien. Op 26 en 27 augustus zijn er voorstellingen op het festival O. in Rotterdam, locatie AVL Mundo.

Zie voor meer informatie de website van het Grachtenfestival.

Hieronder de trailer:

 

Vorig artikel

Grachtenfestival organiseert Summer School

Volgend artikel

Retoriek centraal tijdens Festival Oude Muziek

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.