BinnenkortNieuws

Grachtenfestival organiseert Summer School

Het Grachtenfestival organiseert dit jaar weer een Performing Opera Summer School voor zangers. Op 20 augustus kan het publiek in het Hilton Amsterdam meekijken met het programma, op 21 augustus is er een afsluitend concert in de NedPhO-Koepel.

(© Grachtenfestival)

De Performing Opera Summer School is een ‘intensief workshopprogramma’ voor jonge zangtalenten. Er zijn dit jaar negen deelnemers; zeven sopranen, één mezzosopraan en een bariton. De docenten zijn David Prins, Elsina Jansen, Wilfred van de Peppel en Marta Liébana, die elk op andere aspecten van het operavak focussen.

Op 20 augustus kan het publiek in een ‘afwisselend, interactief en muzikaal programma’ zelf zien wat de Summer School inhoudt, waarbij het mogelijk is de zangers en de docenten vragen te stellen. Het programma begint om 13.00 uur en is gratis toegankelijk. Locatie is het Hilton Amsterdam.

De volgende dag presenteren de talenten zich in een concert in de NedPhO-Koepel, waarbij ze ‘hoogtepunten uit opera’s van alle tijden en uit alle windstreken’ zingen. Er klinken zowel aria’s als duetten en ensembles.

Zie voor meer informatie de website van het Grachtenfestival.

Vorig artikel

Nina Hiddema waarnemend directeur Reisopera

Volgend artikel

Grachtenfestival brengt documentaire-concert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.